Afvallen met een Fitbit Aria weegschaal
Lifestyle

Afvallen met een Fitbit Aria weegschaal

Wil je afvallen met behulp van de Fitbit Aria of Fitbit Aria 2? Deze slimme weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar ook je vetpercentage. En fijner nog: hij stuurt alle gegevens rechtstreeks naar de Fitbit app op je smartphone. Zo hoef je de gegevens niet te onthouden en zie je in de grafieken in één oogopslag wat de stand van zaken is. 

Januari 2018 begon ik mijn weightlossjourney. Ik voelde me futloos, had weinig energie en ik had – let’s be real – extreme obesitas. Ik vond mezelf nooit lelijk, maar ik was van buiten niet meer de persoon die ik van binnen was. Tijd om te veranderen!

Als liefhebber van tech las ik me in over gadgets die me zouden kunnen helpen met het verliezen van gewicht. Op een gezonde manier, natuurlijk. Aanvullend op voeding en beweging, dus als hulpstuk en niet als holy grail op zich. Ik wist dat er slimme weegschalen op de markt waren, dus die zoektocht was makkelijk. Je hebt slimme weegschalen al vanaf een kleine 40,- euro, maar – liefhebber van technologie die met elkaar synchroniseert – koos ik voor een witte Fitbit Aria. Je hebt ook ’n zwarte Fitbit Aria, als je dat mooier vindt.

De Fitbit Aria weegschaal is wel wat duurder dan gemiddeld: ik betaalde er bijna 120,- euro voor. Het fijne is echter wel dat de Fitbit app (Android en iOS) niet alleen je meetgegevens van de slimme weegschaal opslaat, maar ook het aantal stappen dat je per dag zet. Daar hoef je niet eens een Fitbit wearable voor te hebben; je telefoon meet ’t uit zichzelf. In de Fitbit app kan je ook je ook je eet- en drinkgegevens opslaan, je wandelroutes tracken en (voor vrouwen) je maandelijkse periode vastleggen.

35kg+ afgevallen met behulp van de Fitbit Aria weegschaal

Nu – een jaar later – kan ik zeggen dat ik 35kg ben afgevallen. En dat is natuurlijk zo vanwege mijn veranderde eet- en bewegingspatroon, maar de data die ik uit mijn dagelijkse weegmomentjes haalde waren voor mij altijd een motivatie om door te gaan. Het is ook echt heel tof om terug te kijken op de meetgegevens van het afgelopen jaar.

Fitbit app

In de Fitbit app krijg je mooie grafieken: van gewicht tot aan vetpercentage en BMI.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *