Afvallen met koffie
Lifestyle

Afvallen met koffie

Kun je afvallen met koffie en helpt ’t bij gewichtsverlies? Het drinken van koffie kan zowel een positieve als negatieve invloed hebben op het verliezen van gewicht. Ik leg je graag uit hoe.

Koffie wordt gemaakt van koffiebonen, afkomstig van koffieplanten. Het bevat cafeïne, een verslavend stofje. Dat verklaart meteen je dagelijkse koffie cravings ;-). Het wordt, naast zwart, vaak gedronken met suiker en melk.

De effecten van cafeïne

Cafeïne geeft je een opgewekt (of opgepept) gevoel. Volgens diverse onderzoeken is aangetoond dat het je concentratie verbetert en je alertheid en uithoudingsvermogen vergroot. Handig ook voorafgaand aan een sportsessie of een work-out! Dit zijn positieve eigenschappen van koffie ten opzichte van gewichtsverlies.

Maar voordat je nu liters koffie per dag gaat drinken: teveel koffie (en dus teveel cafeïne) is niet goed voor je. Je kan diverse bijwerkingen krijgen, zoals slapeloosheid, een versnelde hartslag of een gejaagd gevoel. En dat kan een negatieve invloed hebben, niet alleen op je lichaam, maar ook op je mindset. Je kunt hierdoor in de verleiding raken te gaan snoepen, en… daarmee val je natuurlijk niet af.

Afvallen met zwarte koffie

Het helpt natuurlijk bij gewichtsverlies als je je koffie zonder melk en/of suiker drinkt. Want eerlijk is eerlijk: die 2 kcal per kopje koffie doen het ‘m niet. Het is wat je erbij indoet om het lekkerder te laten smaken. De calorierijke cappuccino’s en latte’s kan je ook maar beter laten staan. Zwarte koffie werkt dus het allerbeste voor als je wil afvallen. Mocht je dat nou net niet lekker vinden: ik lustte het ook nooit en inmiddels wil ik niet meer anders. In mijn artikel ‘Afvallen door kleine veranderingen in je dagelijks leven‘ ga ik hier wat meer op in.

Kun je afvallen met koffie?

Koffie versnelt je stofwisseling en onderdrukt tijdelijk je hongergevoel. Beiden voordelig bij het verliezen van gewicht, maar het drinken van zwarte koffie is natuurlijk niet het enige dat telt. Combineer het met het drinken van water en thee (en drink vooral ook niet té veel koffie), gezond eten en beweging.

Dus om antwoord te geven op de vraag ‘Kun je afvallen met koffie?’: ja. Ja, je kunt afvallen met koffie, maar alleen als je ’t zwart drinkt, met mate en in combinatie met veel water, beweging en goede voeding.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *