Instagram Background - NadiZoetebier.nl
Instagram, Social Media

Apps voor een mooie Instagram Story

Je ziet het vaak bij bekende bloggers en influencers: een schone, mooie Instagram Story. Vaak volledig opgemaakt en altijd in één stijl. Maar hoe maak je nou gemakkelijk een mooie, professionele Instagram Story? Ik heb een aantal apps (en websites) die je helpen.

1) Canva

Canva is een app (beschikbaar voor iPhone en Android) en een website. De app staat bekend om het gemak: er zijn allerlei kant-en-klare templates beschikbaar voor diverse uitingen. Je hoeft dus niet zelf te bedenken wat ’t ideale formaat is. Voor Instagram Stories hebben ze meerdere templates en stijlen. Van templates speciaal voor quotes of sales tot templates in minimalistische stijl(zie headerfoto voor een voorbeeld).

2) Unfold

Unfold – ‘A toolkit for storytellers’ – is een app (beschikbaar voor iPhone en Android) waarmee je, net als de Canva templates, heel simpel je Instagram Stories omtovert tot een mooi verhaal. Hier zit ’t gemak ‘m erin dat je in setjes kan werken. Je kiest je favoriete opmaak (je krijgt een aantal templates gratis) en dan maak je gemakkelijk in één keer een hele reeks in stijl.

3) StoryArt

StoryArt is ook een prettige app (beschikbaar voor iPhone en Android). Hier maak je niet alleen mooie Instagram Stories mee, maar creëer je ook covers voor je Instagram Highlights. Ik maak hier zelf trouwens geen gebruik van, want met Unfold en Canva kom ik al een heel eind ;-).

4) Adobe Spark Post

Ook de app Adobe Spark Post (beschikbaar voor iPhone en Android) gebruik ik persoonlijk niet, maar ik hoor er goede verhalen over. Je vindt er heel veel sjablonen en templates, die je dus heel gemakkelijk omtovert in iets moois voor jezelf. Niet alleen voor Stories waar je foto’s in gebruikt, maar ook voor (populaire!) q&a lijstjes en ‘This or That’ templates die je in je Stories kan zetten. Daarnaast maak je ook hier je eigen covers voor je Instagram Highlights.

Dit zijn vier makkelijke apps voor eenvoudige en mooie Instagram Stories! Heb je nog aanvullende tips? Laat het me weten in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *