Baantjes zwemmen met muziek op: JBL Dive Endurance getest
Lifestyle

Baantjes zwemmen met muziek op: JBL Dive Endurance getest

Wil jij lekker muziek luisteren tijdens het baantjes zwemmen? 💦 Dan heb ik fijn nieuws voor je. Met de JBL Dive Endurance luister je je favoriete muziek, podcast of audioboek tijdens ’t zwemmen.

Zwemmen met muziek op is heerlijk. Je kunt je echt even afzonderen van de geluiden om je heen en je hebt echt even jouw moment. Ook kan het motiveren en je zwemtempo bevorderen.

Getest: JBL Dive Endurance

Ik zocht voor m’n wekelijkse baantjes een paar draadloze oordopjes, zodat ik tijdens het zwemmen muziek kon luisteren. Dit moesten natuurlijk waterproof oordopjes zijn die niet alleen tegen een spatje water konden, maar die ook onder water kunnen. Ik had een paar eisen; 1) de oortjes moeten fijn zitten en vooral niet uitgaan tijdens het zwemmen en 2) ik wil – naast een ingebouwde mp3-speler functie – ook via Bluetooth muziek kunnen streamen vanaf mijn telefoon (die in een tas aan de kant ligt).

Na wat speurwerk kwam ik uit bij de JBL Dive Endurance. Een paar sportieve oordopjes die ook de optie met Bluetooth bieden. En dat is fijn, want zo kun je ook online podcasts en audioboeken streamen.

Muziek luisteren tijdens het zwemmen

Er zijn twee manieren om met de JBL Dive Endurance muziek te luisteren tijdens het zwemmen. Manier 1) is via de ingebouwde MP3-speler, waarbij je 1GB aan intern opslag hebt (dat is meer dan 200 nummers) of manier 2) via Spotify of iets elders, dat doe je dan met de Bluetooth-verbinding.

De eerste manier gaat dus via de ingebouwde MP3-speler. Er zit 1GB aan opslag op ’t apparaat, waardoor je circa 200 (gedownloade) nummers op de JBL kan zetten. Bij de tweede manier maak je gebruik van je Bluetooth-verbinding, waardoor je alle audio van je telefoon (inclusief belletjes) kan doen via de oortjes.

Audioboek luisteren tijdens het zwemmen

Ook kun je audioboeken luisteren tijdens het zwemmen. Dat gaat dan via de Bluetooth-verbinding. Ik heb zelf gebruik gemaakt van Storytel, waar honderden audioboeken in je digitale boekenkast staan. Tijdens ’t baantjes zwemmen heb ik m’n tas met telefoon altijd aan de rand staan (op een stoeltje of bankje), waardoor het bereik van de JBL Dive Endurance prima werkt met mijn telefoon.

Conclusie: is de JBL Dive Endurance geschikt voor baantjes zwemmen met muziek op?

Ja, voor mij – als recreant/baantjeszwemmer, waarbij ik het hoofd altijd boven water houd, is de JBL Dive Endurance geschikt.

Als je meer onder water wil zwemmen of aan wedstrijdzwemmen doet, dan vind ik ‘m minder geschikt. Dat komt door de ’touch control’ op de oortjes: zodra er een spatje water op komt en je hebt ‘m in de Bluetooth-verbinding, dan zal ‘ie daar op reageren.

Dat doet ‘ie trouwens niet in de MP3-speler functie, daarbij ‘locked’ hij het apparaat, zodat je dit soort reacties niet zomaar hebt.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Lijkt mij helemaal geweldig.

  2. Nou, ik ben nu al een paar dagen aan het stoeien in het zwembad, maar het locken van de endurance dive tijdens het zwemmen lukt niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *