Social Media, Twitter

Dit zijn de tien beste lifehacks voor Twitter

Joe, waar zijn m’n Twitter matties? Ik maak d’r zelf nog veel gebruik van. En om die reden deel ik vandaag 10 Twitter lifehacks met je. 

 1. Druk, druk, druk – wanneer je geen tijd hebt voor de belangrijke tweet
  Je vriend of vriendin wil continu aandacht, je werkgever valt je lastig met een eindeloze takenlijst en je hond moet nog uitgelaten worden? Markeer dan belangrijke tweets en lees ze op een later moment. De bookmark-functie bewaart de tweets die je later wil lezen in een aparte lijst, zodat je ze eenvoudig terug kunt vinden.
 2. Klaar met spoilers? – “En de moordenaar is…. *pieeeeep*”
  Het is mogelijk om tweets met specifieke woorden, zinnen, usernames, emojis en hashtags te blokkeren. Deze spoilers worden vervolgens uit de tijdlijn, berichten, emails en antwoorden verwijderd. Maar pas op: woorden en hashtags worden alleen uit de homepage tijdlijn en berichten gefilterd. Deze tweets staan nog wel in de resultaten van zoekopdrachten. En helaas worden je collega’s en vrienden in real life niet het zwijgen opgelegd, dus wees altijd voorzichtig!
 3. 280 tekens – twee keer zoveel plezier
  Dit nieuws heb je vast al een keer gehoord? Sinds afgelopen november kan je twee keer zoveel tekens in je Tweets gebruiken als voorheen – van 140 naar 280! Meer ruimte om de laatste aflevering van Temptation Island te bespreken, te onderzoeken wie Beyoncé beet #WhoBitBeyonce, of dagelijks je ochtendhumeur te delen.
 4. Threads – wanneer 280 tekens tóch niet genoeg zijn
  Er is een oplossing wanneer die 280 tekens toch niet genoeg blijken te zijn. Gebruik threads om een volledig verhaal chronologisch en op de meest logische manier te vertellen. Dat kan direct of op een later moment door je thread eerst op te slaan.
 5. Polls – eindelijk een antwoord op al je vragen
  Heb je een prangende vraag? Altijd al willen weten of je volgers katten- of hondenliefhebbers zijn? Of welk team ze supporten tijdens De Klassieker? Het is veel te irritant om al deze vragen los te tweeten, toch? Maak eenvoudig een poll aan op Twitter. Volgers hebben zeven dagen de kans om antwoord te geven op al je kwellende vragen.
 6. Direct Messages – zoals WhatsApp, maar veel directer
  Iets te vertellen waarvan je liever niet hebt dat anderen het lezen? Wordt ‘t gesprek op je tijdlijn ‘te lang’? Schrijf dan gewoon een direct message (DM). De enige voorwaarde is dat je elkaar moet volgen… dus wees niet verlegen en vraag om een follow back.
 7. GIFs – wat zou Twitter zijn zonder GIFs?
  Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Minions, David Hasselhoff en zelfs Kim Jong-un – ze staan honderden keren in GIFs en geven je de mogelijkheid om gekkigheid van je volgers te beantwoorden met nog meer gekke antwoorden.
 8. Shhhhh – Twitter, activeer nachtmodus!
  Zeg: “Twitter, activeer nachtmodus!” Oké, de app is (nóg) niet voice controlled, maar heeft daadwerkelijk een nachtmodus. Klik eenvoudig op de feature in instellingen. Hierdoor zal je partner geen minuut slaap meer missen. 😉
 9. Wachtwoord – Test1234
  Ja ja ja, het oude vertrouwde wachtwoord. Test1234 voldoet niet meer om je profiel te beschermen. En als een ongewone combinatie van letters, tekens, nummers en buitenaardse codes nog niet genoeg is, biedt Twitter een tweetraps beveiligingssysteem waarmee het niet langer mogelijk is om in te loggen zonder een mobiele telefoon. #SafetyFirst
 10. Laat jezelf zien!
  Kun je maar niet stoppen met selfies maken? Is een foto van je favoriete puppy niet genoeg? Geen probleem! In een enkele tweet kun je ruim vier foto’s kwijt. Een van de voorkant, achterkant en zowel links en rechts; het lijkt wel bijna 3D.

Nadi Zoetebier

Liefhebber van all things tech. Social-minded, leergierig en avontuurlijk. Op www.nadizoetebier.nl schrijf ik over m’n #healthylifestyle, maar praat ik ook graag over social media trends, astrologie of nieuws uit de tech-wereld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *