Rozen
Social Media, Twitter

#HashtagDay: de hashtag bestaat 11 jaar

Afgelopen week was het 11 jaar geleden dat de hashtag is uitgevonden. Twitter heeft deze dag, 23 augustus, uitgeroepen tot Internationale #HashtagDay.

Wereldwijd worden er dagelijks gemiddeld 125 miljoen hashtags gedeeld op Twitter om anderen inzicht te geven waar er op dit moment wereldwijd over wordt gesproken. Van luchtige onderwerpen tot aan serieuze maatschappelijke zaken; hashtags verzamelen overzichtelijk de relevante tweets over het gespreksonderwerp.

Meest gebruikte hashtags in Nederland

Nieuwsgierig naar de meest gebruikte hashtags van ‘t afgelopen jaar in Nederland? Opvallend veel hashtags uit de voetbal- en politieke wereld, in ieder geval:

  1. #vacature
  2. #bitcoin
  3. #f1
  4. #voetbal
  5. #brugopen
  6. #ajax
  7. #politie
  8. #trump
  9. #feyenoord
  10. #VVD

Naast politiek en voetbal is ‘het weer’ ook een geliefd gespreksonderwerp op Twitter. Via #storm werden foto’s gedeeld over de ravage die de storm aanrichtte begin dit jaar. Het RIVM activeerde deze zomer het #hitteplan vanwege de aanhoudende hoge temperaturen. Op Twitter werd hevig geklaagd over de hitte, maar kwamen mensen ook met verkoelende oplossingen zoals #hitteplansongs.

Eerste hashtag op Twitter

Leuk feitje voor de mensen die nog niet weten wie er nu precies startte met de hashtag 11 jaar geleden: Chris Messina tweette de eerste hashtag #barcamp. Dit was de eerste keer dat een hashtag werd gebruikt op Twitter.

Nadi Zoetebier

Liefhebber van all things tech. Social-minded, leergierig en avontuurlijk. Op www.nadizoetebier.nl schrijf ik over m’n #healthylifestyle, maar praat ik ook graag over social media trends, astrologie of nieuws uit de tech-wereld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *