Als je dit leest, dan ben je je óf aan het oriënteren op een buikwandcorrectie óf je zit middenin het herstelproces. En dat is hoe dan ook hartstikke spannend. Op deze pagina lees je alles over een buikwandcorrectie: van tips voor je herstel tot mijn eigen ervaring in een privékliniek.

Een buikwandcorrectie, of ook wel een buikwandplastiek, is een ingrijpende gebeurtenis. Niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je geest. Het zal echt even wennen zijn om je nieuwe lichaam te zien. En hoe maak je de keuze voor een buikwandcorrectie? Ga je naar een privé kliniek of laat je je liever opereren in het ziekenhuis? En wordt een buikwandcorrectie betaald door de verzekering of moet je zelf betalen?

  • Buikwandcorrectie na gewichtsverlies
  • Wordt een buikwandcorrectie betaald door de verzekering?
  • Buikwandcorrectie zelf betalen: en nu?
  • Ervaring: buikwandcorrectie in een privé kliniek

Misschien ben je ook wel geschrokken van het directe resultaat van de ingreep. Natuurlijk ben je huid en weefsel kwijt, maar je bent ook behoorlijk beurs. Een understatement: je komt bont en blauw uit de operatie en je zult echt wel opzwellen. Je gaat nog maanden ‘last hebben’ van vocht. En je loopt krom. Je lichaam trekt. Je voelt je uit elkaar gesneden. Of een Frankenstein.

Maar geloof mij: I’ve been there. Het wordt prachtig. Écht. Na verloop van tijd tel je niet meer in dagen, weken of maanden na je herstel. Na verloop van tijd leef je je leven weer, alsof die ingrijpende operatie nooit heeft plaatsgevonden. In je nieuwe lijf. Je mooie, nieuwe lichaam. Met een frisse geest en een onoverwinnelijke mindset.

  • Buikwandcorrectie ervaring: hoe vond ik de operatie?
  • Zwanger na een buikwandcorrectie? Mijn ervaring
  • Veelgestelde vragen: buikwandcorrectie

Tips voor een goed herstel van je buikwandcorrectie

Dan nu door naar de tips voor een goed herstel van je buikwandcorrectie. Ik ben natuurlijk geen dokter, dus disclaimer: dit is allemaal uit eigen ervaring. Gebruik de info die jij nodig hebt en doe vooral wat goed voelt voor jou. Ieder lijf is anders! Je leest hier het artikel met ‘Tips voor een goed herstel van je buikwandcorrectie’.

Wandelen en bewegen vlak na de operatie

Vlak na de operatie kan je je dus niet voorstellen dat je ooit nog weer gaat wandelen en bewegen. Dat gevoel is normaal. Wat ik hierboven ook al zei: je loopt waarschijnlijk krom, je hebt vochtophopingen en je lichaam trekt. Maar: wandelen en bewegen is juist na de operatie goed. Je leest er meer over in het artikel ‘Buikwandcorrectie: wandelen en bewegen vlak na de operatie’.

Meer artikelen rondom buikwandcorrectie

    Juli 2019 heb ik mij laten opereren. Nadat ik op eigen kracht 40+kg was afgevallen door gezond te leven en te bewegen, heb ik mezelf een grote buikwandcorrectie met liposuctie cadeau gedaan. Vanuit die ervaring deel ik dan ook mijn tips met je. ❤️