Instagram Background - NadiZoetebier.nl
Instagram, Social Media

Hoe download je een Instagram highlight?

Je kent ‘t wel: je hebt een tof verhaal gemaakt in je Instagram Stories. Na 24 uur is je verhaal weg, maarrrr gelukkig kun je dankzij de Instagram Highlights al je posts vastzetten op je profiel. En nu nog even downloaden, want je hebt wat mooie updates bij elkaar gespaard. Maar hoe doe je dat?

Helaas is het simpele antwoord heel kort: dit is niet mogelijk via Instagram zelf. Je kan wel via je highlight of je Instagram Story archief losse posts downloaden, maar daar wordt dan niet één video van gemaakt. Achteraf kun je via beeldbewerkingprogramma’s zoals iMovie of Moviemaker wel alles aan elkaar plakken. Ook zijn er veel mobiele apps voor het editen van een video.

Instagram Highlight downloader online

Wil je niet alles via je mobiel downloaden, dan zijn er ook websites voor. Bijvoorbeeld zasasa.com. Hier vul je je Instagram-naam in (of die van een ander) en vervolgens vink je aan dat je ook de highlights wil downloaden. Nadeel is ook hier: je kan alleen alle losse bestanden stuk voor stuk downloaden.

Meerdere Instagram Highlight posts downloaden via een Chrome extensie

Er is nog een optie om je Instagram Highlights te downloaden: de Image Downloader extensie voor Chrome. Hier download je niet alleen je Instagram Highlights mee, maar ook albums van Flickr of Imgur.

Hopelijk komt Instagram gauw met een tool waarmee we Instagram Highlights kunnen downloaden.
Heb je nog aanvullingen? Laat het me weten in de comments!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.