Hoe werkt Houseparty – de sociale app voor vrienden?
Social Media

Hoe werkt Houseparty – de sociale app voor vrienden?

Nu iedereen verplicht thuis moet blijven is de app Houseparty weer helemaal hip. Met de app, die voor Android, iOs en Chrome gratis te downloaden is, kun je met je vrienden camerabellen en spelletjes spelen. Maar hoe werkt Houseparty? Je leest ’t hier!

Je gebruikt Houseparty altijd met twee of meer personen. Wat deze app zo bijzonder maakt ten opzichte van andere videobel-apps, is het feit dat er spelletjes ingebouwd zitten. Dat maakt het anders simpele videobellen wel even anders. De app is in het begin even wennen. De bediening is wat anders ingestoken: je moet vooral swipen en tikken. Ergens kan ik het wel vergelijken met Snapchat, waarbij swipen ook de manier is om te navigeren.

Houseparty in het kort:

  • Download de mobiele app gratis (Android / iOS) of gebruik de app op je laptop/computer (Chrome browser / macOS (dmg-bestand)
  • Maak een digitale ‘kamer’ aan
  • Nodig tot maximaal 8 vrienden uit om bij jou in de kamer te komen (of stap bij andere vrienden in hun kamer)
  • Videobel met elkaar om gezellig te praten
  • Kies uit 4 spelletjes om samen te spelen: Heads Up!, Trivia, Chips and Guac en Quick Draw

Privacy-instellingen voor Houseparty

Wat ik zelf heb gemerkt, is dat ik ’t heel fijn vindt dat ik enigszins ‘onvindbaar’ ben in de app. Dat doe je door onder de instellingen de ‘Private mode’ aan te zetten. Zo bepaal je zelf of je met iemand wil inbellen of niet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *