Instagram Social Media

How to: GIFjes toevoegen aan je Instagram Stories

Instagram Background - NadiZoetebier.nl

GIFjes – die leuke, bewegende afbeeldingen – maken helemaal een comeback. Waar iedereen ze in het Hyves-tijdperk heel vervelend vond (weet je nog dat je moeder en je buurvrouw overdreven glitterplaatjes met elkaar uitwisselden?), zijn ze anno 2018 niet meer weg te denken uit onze online communities.

Giphy was al een hele tijd populair binnen Twitter en Facebook, maar nu heeft ook Instagram deze dienst geadopteerd. Je kan ze binnen je Instagram Stories gebruiken en ik leg je graag uit hoe het moet.

  1. Open je Instagram app en kies voor (+) om beeld toe te voegen aan je Instagram Stories.
  2. Maak een foto/video of kies een foto/video uit je bibliotheek.
  3. Klik op het icoontje om stickers toe te voegen. Hier heb je o.a. ook een optie om een poll toe te voegen, een hashtag- en locatiefunctie en alle emojis.
  4. Kies voor ‘GIF’, deze is nieuw in het overzicht. Je ziet als eerste alle populaire GIFjes. Een andere optie is om te zoeken naar iets anders, bijv. “Tech”.
  5. Je voegt je GIFje toe door er op te drukken en deze op de juiste plek in je foto/video te zetten.

That’s all! Zet je een GIFje over een foto heen, dan slaat je telefoon ‘m als video op. Experimenteer eens met glitters, bubbels en hartjes!

Over de auteur

Liefhebber van all things tech. Social-minded, leergierig en avontuurlijk. Op www.nadizoetebier.nl schrijf ik over m’n #healthylifestyle, maar praat ik ook graag over social media trends, astrologie of nieuws uit de tech-wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *