Instagram Background - NadiZoetebier.nl
Instagram, Social Media

Hoe voeg je GIFjes toe aan je Instagram Stories

GIFjes – die leuke, bewegende afbeeldingen – maken helemaal een comeback. Waar iedereen ze in het Hyves-tijdperk heel vervelend vond (weet je nog dat je moeder en je buurvrouw overdreven glitterplaatjes met elkaar uitwisselden?), zijn ze anno 2018 niet meer weg te denken uit onze online communities. Wil je GIFjes toevoegen aan je Instagram Stories? Dit is hoe je ze toevoegt aan je verhaal.

Giphy was al een hele tijd populair binnen Twitter en Facebook, maar nu heeft ook Instagram deze dienst geadopteerd. Je kan ze binnen je Instagram Stories gebruiken en ik leg je graag uit hoe het moet.

  1. Open je Instagram app en kies voor (+) om beeld toe te voegen aan je Instagram Stories.
  2. Maak een foto/video of kies een foto/video uit je bibliotheek.
  3. Klik op het icoontje om stickers toe te voegen. Hier heb je o.a. ook een optie om een poll toe te voegen, een hashtag- en locatiefunctie en alle emojis.
  4. Kies voor ‘GIF’, deze is nieuw in het overzicht. Je ziet als eerste alle populaire GIFjes. Een andere optie is om te zoeken naar iets anders, bijv. “Tech”.
  5. Je voegt je GIFje toe door er op te drukken en deze op de juiste plek in je foto/video te zetten.

That’s all! Zet je een GIFje over een foto heen, dan slaat je telefoon ‘m als video op. Experimenteer eens met glitters, bubbels en hartjes. Of zoek naar woorden (Coffee, morning, monday…). Veel bedrijven hebben ook eigen GIFjes voor Instagram.

Instagram Stories achtergrond van GIFjes

Een andere manier om GIFjes aan je Instagram Stories toe te voegen is via de Instagram-functie ‘Maken’. Dan heb je de gehele achtergrond met een GIFje. Dit is hoe het werkt:

  1. Open je Instagram app en kies voor (+) om beeld toe te voegen aan je Instagram Stories.
  2. Swipe naar de functie ‘Maken’. Standaard opent de Instagram Stories op functie ‘Normaal’.
  3. Swipe binnen de functie ‘Maken’ naar ‘GIF’.
  4. In het balkje dat je nu te zien krijgt kun je op steekwoorden zoeken binnen Giphy. Zodra je typt verschijnen de beelden al.
  5. Kies het gewenste GIFje en druk op het vinkje voor akkoord.

Je achtergrond bestaat nu volledig uit een GIFje. Je kan hier tekst overheen typen, of gewoon een van de andere functies binnen Instagram Stories gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.