Instagram Background - NadiZoetebier.nl
Instagram, Social Media

Instagram Quiz voor je Instagram Stories

Vanaf vandaag kun je binnen Instagram Stories gebruik maken van Instagram Quiz. Een nieuwe feature, waarmee je een meerkeuzevraag kan stellen aan je kijkers. En hebben ze de vraag goed beantwoord, dan komt er feestelijke confetti!

De Instagram Quiz is net even wat anders dan de Instagram Poll functie of de Instagram Emoji Slider. Bij Instagram Poll zijn er slechts twee antwoorden mogelijk. Bij Instagram Quiz is dat meer.

Hoe werkt de Instagram Quiz functie?

  1. Open je Instagram app en kies voor (+) om beeld toe te voegen aan je Instagram Stories.
  2. Maak een foto/video, schrijf een tekst of kies een foto/video uit je bibliotheek.
  3. Klik op het icoontje om widgets toe te voegen. Hier heb je onder andere ook een optie om een poll toe te voegen, een hashtag- en locatiefunctie en alle emojis.
  4. Kies voor Instagram Quiz.
  5. Stel je vraag, voer de antwoorden in en kies het juiste antwoord door daar op te klikken.

That’s all! Je ziet – net als bij de poll en de emojislider – wat je volgers hebben gestemd. Je volgers zien alleen globaal wat er gestemd is.

Hebben je kijkers de vraag goed beantwoord, dan komt er feestelijk confetti in beeld. Hebben ze ‘m fout beantwoord, dan zien ze het juiste antwoord groen oplichten.

Instagram kondigde de functie aan via Twitter, waarbij ze inzetten op de vraag ‘Hoe goed kennen je vrienden jou?’. Laat je creativiteit spreken!

Meer tips voor Instagram

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.