Leven met de maan Spiritualiteit

Nieuwe maan in Stier – mei 2019

Nieuwe maan - NadiZoetebier.nl

Zondag 5 mei 2019 is het weer tijd voor een nieuwe maan, ditmaal in het teken Stier. Het sterrenbeeld Stier staat voor vastberadenheid, betrouwbaarheid en wilskracht. Wat is de betekenis van de nieuwe maan in mei voor jou?

Een nieuwe maan, ook wel de start van een nieuwe maanfase, staat vrijwel altijd voor het einde van het één, en het begin van het ander. Gebruik deze kracht dan ook in je voordeel: laat los wat niet meer bij je past of start iets nieuws.

Nieuwe maan in Stier

De nieuwe maan in mei volgt de nieuwe maan in Ram van afgelopen april op. Tijdens de nieuwe maan in Stier – een paar dagen ervoor tot een paar dagen erna – draait allemaal om vertrouwen. Vertrouwen dat het goed komt, vertrouwen dat je datgene kunt dat je graag wil doen, vertrouwen dat alles gaat zoals het moet gaan. Of je nu graag je dromen wilt najagen of twijfelt over bepaalde keuzes: trust in the universe.

En dat ‘ervoor gaan’ hoeft helemaal niet op hoog tempo te zijn. De Stier, het teken waar deze nieuwe maan in staat, kijkt naar het doel dat voor hem ligt en wil dat graag bereiken, maar tegelijkertijd staat ‘ie – als aardeteken – met beide benen op de grond. Geen haast, dus.

Think, plan, do

Sterker nog, met deze invloed van de nieuwe maan in Stier maak je op een makkelijke manier een planning voor jezelf. Een structuur, een basis, waarmee je naar je doel kan werken. Het opdelen van je doel in kleine stappen en het vrijmaken van tijd om deze stappen te volgen dragen bij aan het bereiken van je doelen en dromen. Gestructureerd, geaard en methodisch.

Betekenis nieuwe maan in mei

De nieuwe maan van mei dwingt je om je – met vol vertrouwen – over te geven aan je leven/situatie nu en na te denken over nieuwe mogelijkheden die dat met zich meebrengt. Het dwingt je je gevoel te volgen en daar een praktische draai aan te geven om je doel te behalen. En dat past precies bij de een nieuwe maanfase. Dus plan, orden en structureer. Dreams don’t work unless you do.

Op je gemakje meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is? Lees dan de volgende boeken! (met name de eerste is een aanrader!)

Wil je niks missen? Abonneer je dan op m’n blog!

Abonneer je per mail op mijn blog en je ontvangt alle nieuwste items over astrologie, afvallen en mindfulness automatisch in je inbox.

Over de auteur

Liefhebber van all things tech. Social-minded, leergierig en avontuurlijk. Op www.nadizoetebier.nl schrijf ik over m’n #healthylifestyle, maar praat ik ook graag over social media trends, astrologie of nieuws uit de tech-wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *