Leven met de maan Spiritualiteit

Nieuwe maan in Vissen – maart 2019

Nieuwe maan - NadiZoetebier.nl

Woensdag 6 maart is ‘t weer tijd voor een nieuwe maan, ditmaal in het teken van Vissen. ♓ Het sterrenbeeld Vissen staat bekend om gevoeligheid, geheimzinnigheid en mededogen. Wat betekent de nieuwe maan in Vissen voor jou?

De nieuwe maan in Vissen kan ervoor zorgen dat je je wat onzeker voelt, en ik leg je uit waarom. Vissen is een gevoelig sterrenbeeld, dat erg ‘op zichzelf’ is. Ook emoties kunnen versterkt worden aangevoeld. Maar zijn het wel jouw emoties? Of neem je de emoties van anderen over?

Het is een goede tijd om in jezelf te keren. Luister naar je gevoel. Wat merk je op? Waar ligt je grens? Offer je jezelf teveel op? Dit heeft ook te maken met het aanvoelen van emoties. Als een situatie of persoon té veel energie kost, cijfer je jezelf dan niet teveel weg?

Reageer niet te snel op situaties, maar neem een stap terug en probeer alles objectief te bekijken. De maand maart is, dankzij de nieuwe maan in Vissen, een maand van rust, bezinning en introspectie.

Nieuwe fase

Een nieuwe maan kondigt altijd een nieuwe fase aan. Dat betekent ook dat we afscheid nemen van de nieuwe maan in Waterman (februari 2019), waarbij emotionele vrijheid, veranderingen en new beginnings voorop stonden. De dagen rondom een nieuwe maan – dit is iedere nieuwe maan opnieuw zo – kunnen zwaar aanvoelen. Je kunt ‘t zien als de balans opmaken. Wat heb je geleerd? Neem deze lessen mee.

Creativity flows

Naast dat sterrenbeeld Vissen intuïtief is, is Vissen ook een fantasierijk en mysterieus teken. Maak dus gebruik van deze vibe! Misschien heb je altijd al een boek (fictie), een toneelspel of muziek willen schrijven. Now is the time to do so. En lukt ‘t niet als ‘jezelf’, dan is het geen gek idee om een alter ego te bedenken en ‘t onder die naam te doen. Creativity flows! Merk je ‘t al?

Het is ook een goede tijd om te beginnen aan een blog. Denk niet te groot: je hoeft geen volledige website op te tuigen om van je af te schrijven. Instagram is een goed (al dan niet beter, afhankelijk van je doelgroep?) platform om je hersenspinsels te posten. Hier vind je ook veel dichters, waaronder mijn favoriet Atticus Poetry.

Op je gemakje meer lezen over de maancyclus en hoe deze op jou van invloed is? Lees dan de volgende boeken! (met name de eerste is een aanrader!)

De volgende nieuwe maan staat april 2019 in Ram. Bekijk hier het overzicht van alle nieuwe manen van 2019.

Over de auteur

Liefhebber van all things tech. Social-minded, leergierig en avontuurlijk. Op www.nadizoetebier.nl schrijf ik over m’n #healthylifestyle, maar praat ik ook graag over social media trends, astrologie of nieuws uit de tech-wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *