Afvallen Voeding

Rens Kroes: Amandel-Pompoenbrood

Yum! In januari maakte ik pompoen-amandelbrood en bananenbrood, beiden naar een recept van Rens Kroes. Superlekker, supergezond en superhandig; snijd het brood in kleine (dag)partjes en doe het in de vriezer.

Bij veel vriendinnen zag ik het boek al op het aanrecht liggen: Powerfood van Rens Kroes. “In Powerfood presenteert Rens haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle.” Ik moest dit boek hebben, maar nam voor mezelf niet de tijd om het te kopen. Toen ook een collega een overheerlijk stuk amandel-pompoenbrood mee naar werk had, wist ik het zeker: dat ga ik vandaag nog maken.

Ik kocht niet alleen het boek, maar ook een blender. En hele (maar écht hele!) dure ingrediënten. Superleuk om eens zo te bakken, totaal nieuw voor mij! En uiteindelijk is het een heerlijk stukje ‘brood’ geworden. Ik had de smaak te pakken en prakte ook nog bananen en appels voor een bananenbrood.

Recept en how-to: Rens Kroes Pompoen Amandelbrood

Recept Pompoen-Amandelbrood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd ondertussen de pompoen in tweeën, haal de pitten eruit en snijd 100 gram ervan in stukjes. Leg ze op een bakplaat en rooster ze met wat kokosolie 30-40 min. in de oven.
  • Doe daarna de pompoen, eventuele agavesiroop, vanillepoeder, eieren en kokosolie in de blender en mix alles fijn.
  • Vet de brood- of cakevorm in met wat kokosolie.
  • Schenk de inhoud van de blender in een kom en voeg de overige ingrediënten toe.
  • Roer goed en giet het mengsel dan in de vorm. Bak het in 45 min. gaar in de oven.

Ingrediënten

  • 100 g pompoen (je kan ‘n verse kopen en die zelf aansnijden, maar net zo makkelijk is een zakje voorgesneden pompoen)
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 2 el agavesiroop
  • 1 tl vanillepoeder
  • 3 eieren
  • 120 g amandelmeel
  • 1 el wijnsteenbakpoeder
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 el lijnzaad
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl zeezout

Eet smakelijk! En eh, doe jezelf een plezier en koop het fantastische boek van Rens Kroes, waar het recept voor pompoen-amandelbrood in staat. Het staat vol met dit soort recepten!

Over de auteur

Liefhebber van all things tech. Social-minded, leergierig en avontuurlijk. Op www.nadizoetebier.nl schrijf ik over m’n #healthylifestyle, maar praat ik ook graag over social media trends, astrologie of nieuws uit de tech-wereld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *