Single's Inferno: de Koreaanse datingshow die je wil zien
Korea

Single’s Inferno: de Koreaanse datingshow die je wil zien

Heb jij na Squid Game de wereld van Koreaanse series ontdekt en ben jij into reality datingshows? Dan is Single’s Inferno, de nieuwe Koreaanse datingshow op Netflix, écht iets voor jou!

Temptation Island, Love Island… er staan op diverse streamingdiensten al heel wat datingshows die plaatsvinden op een mooi, warm eiland. Waarschijnlijk heb je die shows al uitgekeken en zoek je naar wat nieuws. Nou, en dat heeft Netflix voor je met Single’s Inferno. Een Koreaanse datingshow, waarbij single mannen en single vrouwen met elkaar op een eiland worden gezet.

Klinkt spannend, toch? Het gaat er echter wel wat, ja, netter aan toe dan bij de reguliere reality datingshows die we kennen. Maar dat neemt niet weg dat ‘t lekker wegkijkt. En als je fan bent van Aziatische of specifiek Koreaanse series dan kun je hier maar beter aan beginnen, want hij is leuk!

Single's Inferno: de Koreaanse datingshow die je wil zien
De negen deelnemers aan het begin van de serie

Wat is Single’s Inferno?

Negen singles (later twaalf) zijn gestrand op een eiland: Inferno. De Hel, want het is er warm en ze hebben er geen luxe faciliteiten. Althans, voor hun begrippen niet. Ze slapen in royale tenten, hebben een volledige keuken en kunnen iedere dag zelf een volwaardige maaltijd koken. Ook is er (met een korte wandeling) water en (met een wandeling tegen de berg op) ijswater te verkrijgen. Absoluut geen Expeditie Robinson dus ;-).

De locatie van Single’s Inferno is waarschijnlijk Saseungbong-do, een eiland in de buurt van Incheon (Zuid-Korea).

De bedoeling van de datingshow is dat de deelnemers elkaar leren kennen. Ook zijn er dagelijks simpele spelletjes (onderling) waarmee ze voordelen kunnen winnen. Vervolgens kunnen ze kiezen met wie ze naar het Paradijs willen gaan: een luxe hotel met alles erop en eraan. Kiezen deelnemers elkaar, dan mogen ze van Inferno weg en slapen ze een nachtje in het Paradijs: hotel Paradise City in Incheon. Met een helicopter wordt het eiland verlaten. Kiezen ze elkaar niet, dan blijven ze achter. De enige manier om aan de hel te ontsnappen is dus om een duo te vormen.

Wat ze in Inferno echter niet aan elkaar mogen vragen, is wat hun leeftijd is en wat voor werk ze doen. Pas als ze in het Paradijs zijn, dan mogen ze daarover praten. En die informatie mag bij terugkomst niet worden gedeeld met de andere deelnemers.

Saaie tv? Absoluut niet! Deze Koreaanse datingshow mag dan wel rustiger zijn dan wat we gewend zijn van Temptation Island, maar ook zonder dat gehump op elkaar is het leuk om naar te kijken. En Korea staat bekend om K-drama: Koreaans drama. En dat is het zeker! Tranen van geluk, tranen van verdriet, awkward momenten en verlegen kennismakingen… Het kent alle (ongemakkelijke) aspecten van het daten.

De deelnemers aan Single's Inferno

De deelnemers aan Single’s Inferno

Lees ook: Spoiler alert: deze stellen verlaten Single’s Inferno met elkaar

Nadi Zoetebier

Hi, ik ben Nadi! Op www.NadiZoetebier.nl schrijf ik over m’n #healthylifestyle, maar praat ik ook graag over 't leven met een (newborn) baby. Lees je mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *