Snapchat, Social Media

Snapchat: Memories & meer

Snapchat heeft vorige week een flinke update gehad! Daar waar je tot voor kort alleen nog ‘live’ je snaps kon delen, kan je nu ook foto’s uit je eigen fotorol importeren. Dat is heel anders dan waar het concept van Snapchat ooit voor stond: deel je leven in het moment. Persoonlijk vind ik ‘t een fijne update. Niet alleen als gebruiker, maar ook als online marketeer word ik hier heel blij van!

Hoe kan je Snapchat Memories (zakelijk) inzetten?

De vernieuwde functie biedt je de mogelijkheid om vooraf-opgemaakte snaps en eerder gemaakte foto’s en video’s op een later moment in te zetten in je verhaal. Zo kun je je posts op Snapchat timen, bijvoorbeeld als onderdeel van een campagne. Of als je een evenement hebt en je wil je snaps verdelen over de dag – maak ze vast binnen Snapchat en zet ze op een later moment in je verhaal. Doe je dit binnen 24 uur? Dan staat er geen ‘tijdstempel’ op.

Let er wel op dat het niet te commercieel wordt. Snapchat staat voor het vertellen van verhalen op een natuurlijke manier, die aansluit bij de jonge doelgroep.

Ook heel handig; je kan nu ook de snaps die je direct naar je contacten stuurt opslaan in je Snapchat-account, mocht je ze later nog willen versturen.

Wil je als bedrijf beginnen met Snapchat? Hierbij 3 tips

  1. Deel content die ook écht leuk is. Moet je iets forceren? Dan kan je ‘t beter niet posten. Tips voor leuke content: behind the scenes, eventregistraties of een ‘dag uit het leven van’. Wees creatief; er kan echt ontzettend veel!
  2. Gebruik de filters. Er zijn o.a. geo-filters, datum/tijdfilters en gezichtsfilters. Allemaal manieren om je Snaps leuker te maken. Heb je het gevoel dat het niet past bij je bedrijfsimago? Dan kan je je beter afvragen of je doelgroep wel op Snapchat zit.
  3. Zoek de interactie op! Op het eerste gezicht lijkt het zo dat je met Snapchat niet veel interactie hebt met anderen, maar wrong. Je kan men vragen op Snaps te reageren, bijvoorbeeld om te vragen of ze de content leuk vinden. Of maak ‘multiple choice’ Snaps en laat je volgers deze screenshotten, invullen en terugsturen. En heb je weleens aan een vragenuurtje gedacht? Je volgers stellen vragen en iemand van je organisatie beantwoord de vragen live via Snapchat.

Bekijk de officiële video van Snapchat Memories

Nadi Zoetebier

Liefhebber van all things tech. Social-minded, leergierig en avontuurlijk. Op www.nadizoetebier.nl schrijf ik over m’n #healthylifestyle, maar praat ik ook graag over social media trends, astrologie of nieuws uit de tech-wereld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *