Snapchat, Social Media

Snapchat Snap Map: Bitmoji’s en verhalen op een landkaart

Misschien ben je ‘m toevallig al tegengekomen, misschien ook niet. Snapchat heeft ‘n nieuwe functie ingebouwd: Snap Map. Als je in je camerascherm zit moet je met twee vingers ‘pinchen’, dan krijg je ‘m tevoorschijn. Bijna een easter egg, zo verborgen ;-). Snap Map deelt je locatie met je vrienden. Dit staat standaard zo ingesteld, maar natuurlijk is dat te wijzigen naar de ‘onzichtbare modus’.  Hierbij ben je niet te vinden op de kaart.

Hoe werkt de Snapchat Snap Map?

Iedereen met een Bitmoji wordt op de kaart getoond en als je er op klikt dan zie je hun verhaal. Verder worden er ook ‘hotspots’ getoond: (openbare) verhalen die wellicht leuk zijn om te zien. Verhalen van evenementen worden gebundeld via ‘ons verhaal’. Hierbij deel je je snap, waar de Snapchatredactie vervolgens naar kijkt. Zij maken uiteindelijk de keuze of je verhaal in de gedeelde verhalen komt of niet.

Nadi Zoetebier

Liefhebber van all things tech. Social-minded, leergierig en avontuurlijk. Op www.nadizoetebier.nl schrijf ik over m’n #healthylifestyle, maar praat ik ook graag over social media trends, astrologie of nieuws uit de tech-wereld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *