Social Media, Twitter

Twitter says no: meerdere tweets tegelijk versturen niet meer mogelijk

Volgens de nieuwe regels van Twitter, die gisteren bekend werden gemaakt, mag je dezelfde tweet niet meer versturen vanaf meerdere accounts tegelijk. Ook is het simultaan liken van tweets, volgen van accounts en retweeten (straks) niet meer mogelijk. 

Met de nieuwe regels wil Twitter ongewenste activiteiten (bijv. spambots en dubbele content) voorkomen. Uitzondering op de regels zijn waarschuwingen over noodgevallen, het weer of aankondigingen van openbare diensten.

Tweetdeck

Deze optie wordt vooral gebruikt in het populaire Tweetdeck, waarbij je eenzelfde tweet direct vanaf meerdere accounts kan versturen, liken of retweeten. Bij het schrijven van dit artikel heeft Twitter deze opties al uit hun eigen Tweetdeck-app gehaald: ik kan geen testtweetje sturen vanaf meerdere accounts tegelijk.

Ontwikkelaars van applicaties en services die hier nu gebruik van maken hebben tot 23 maart om hun software of app aan te passen.

‘Oh no’ of ‘Niks aan de hand’?

Ik moet zeggen dat ik weinig gebruik maak van de bulkactie als ‘t gaat om het versturen van een tweet, maar ik vond ‘t wel altijd fijn dat ik een volger vanaf meerdere accounts kon volgen. Hoe denk jij hierover?

Nadi Zoetebier

Liefhebber van all things tech. Social-minded, leergierig en avontuurlijk. Op www.nadizoetebier.nl schrijf ik over m’n #healthylifestyle, maar praat ik ook graag over social media trends, astrologie of nieuws uit de tech-wereld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *