Waarom ik bang was om naar de sportschool te gaan
Lifestyle

Waarom ik bang was om naar de sportschool te gaan

Begin 2018. Ik had mezelf al voorgenomen dat ik een gezondere levensstijl wilde. Een levensstijl met meer beweging, veel water drinken en een gezonder eetpatroon. Ik begon met wandelen (hier lees je waarom wandelen zo goed voor je is!) en zette de stap naar de sportschool. Ik was echter wel bang. Bang om naar de sportschool te gaan.

Nu hoor ik je denken. ‘Waarom ben je bang om naar de sportschool te gaan?’. Nou, voor mensen met extreem overgewicht, zoals waar ik op dat moment al een groot deel van mijn leven mee kampte, is de stap naar een sportschool erg groot.

Je voelt je een nietsnut. Je voelt je niet waardig om te gaan. Mensen zullen naar je kijken. Staren. Oordelen.

Ik denk eerlijk gezegd dat er veel personen zijn die dit hebben. Die dit herkennen. Of je nu (extreem) overgewicht hebt of niet, de stap naar een sportschool kan erg groot zijn.

Toen ik dus in januari 2018 begon met m’n #weightlossjourney, vond ik dat ik ‘sportschool-waardig’ moest zijn voor mezelf. Ik wandelde de eerste maand, bouwde ietwat aan mijn conditie (voor zover dat in één maand kan), dronk liters water en zette mijn eetpatroon om in een gezond en evenwichtig eetpatroon. Gek eigenlijk, hè?

Eind januari was ’t dan zover. Ik meldde me aan bij AvB Sports, een lokale en kleinschalige sportschool. Volledig onwennig en ongemakkelijk liep ik er rond. Ik voelde me een tonnetje (en eerlijk, zo zag ik er natuurlijk ook uit), maar dit keer was ik vastberaden om er echt VOOR MEZELF te zijn. Dat maakte ’t ook dat ik er onwijs veel zin in had. Zin om daar te sporten, zin om te bewegen. En ik dacht: ‘Nadi, je kan maar beter gewoon beginnen en gaan. Je ziet wel hoe het loopt, maar je doet hoe dan ook meer dan als je thuis zit. Laat die mensen maar kijken.’.

Natuurlijk ging het hartstikke goed. Niemand keek op of om. Iedereen is daar met hetzelfde doel: fitter worden, gezonder worden en lekker bewegen. De kleinschaligheid gaf mij een veilig gevoel en iedereen helpt er elkaar.

En check de headerfoto van dit artikel. Kijk mij eens stralen? De linkerfoto is gemaakt op die bewuste eerste dag in de sportschool, eind janunari 2018. En ik was dolgelukkig dat ik er kon beginnen. Dat ik mezelf dat gunde.
De rechterfoto is van januari 2019. Ik ben nu precies een jaar verder sinds dat eerste moment in de sportschool en ik kan met recht zeggen dat ik ’t nu een heerlijke plek vind om te zijn. Ik ben niet alleen -35kg afgevallen, maar ik heb er ook vrienden gemaakt.

En above all: ik vind bewegen en sporten nu heerlijk!

Ik hoop dat ik hier mensen mee kan motiveren om de stap naar een sportschool te zetten. Gun het jezelf! Je bent het waard. ❤️

#THROWBACK 😱 2018 ↔️ 2019 (Misschien haal ik deze post er wel weer af, want omg… de linkerfoto is echt the worst ever!) ⬇️⬇️⬇️ Vandaag een jaar geleden zette ik mijn eerste stapjes in de sportschool. So much can happen in a year. 🙏 Ik ben inmiddels -35,5kg kwijt, heel wat fitter en sterker en voel me overall zó veel gelukkiger. Op de foto rechts zie je een riem die destijds ook al m’n tailletiempje was. Bijna de helft is er af! 😱 Ik blijf het bijzonder vinden. ⬇️⬇️⬇️ En kijk even hoe blij ik toen in 2018 al was. Zin om te beginnen aan dit nieuwe avontuur. Door niemand verplicht en op eigen vrije wil én kracht heb ik me laten leiden door wat ik voor mezelf wilde doen. De beste motivatie die er is! 😍 Ook heb ik veel kracht geput uit m’n @Fitbit Aria, een slimme weegschaal. ⬇️⬇️⬇️ Check www.nadizoetebier.nl (zie link in bio) voor updates! . . . #weightlossinspiration #weightlossjourney #weight_loss #weight #afvallen #female #weightlosstransformation #netherlands #dutch #selfie #selflove #bodypositive #curvy #curves #bodypositivity #selfiesunday #fromfattofit #fitgirl #beforeandafterweightloss #beforeandafter #fitbit #fitbitaria #gym #gymselfie

Een bericht gedeeld door Nadi ❤ (@nadizoetebier) op

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *