Instagram lanceert 'Nighttime Nudges' voor tieners
Instagram, Social Media

Instagram lanceert ‘Nighttime Nudges’ voor tieners

Instagram heeft aangekondigd dat het verder bouwt aan zijn reeks functies voor de veiligheid van tieners. Een van de nieuwste toevoegingen zijn de ‘Nighttime Nudges’ (nachtelijke herinneringen), die tieners zullen aansporen om hun telefoon uit te zetten wanneer ze deze laat in de avond gebruiken. In dit artikel lees je over deze nieuwe functie.

Een goede nachtrust is cruciaal, vooral voor tieners. Daarom heeft Instagram de ‘nachtelijke herinneringen’ geïntroduceerd. Deze herinneringen verschijnen wanneer tieners ’s avonds laat meer dan 10 minuten op Instagram hebben doorgebracht, zoals bij het bekijken van Reels, Stories of Direct Messages. Ze dienen als een vriendelijke herinnering aan tieners dat het al laat is en moedigen hen aan om de app af te sluiten.

Zoals te zien is in het bovenstaande voorbeeld hierboven, is de boodschap vrij eenvoudig.

Time for a break? It’s getting late. Consider closing Instagram for the night.

In het Nederlands: Tijd voor een pauze? Het wordt laat. Overweeg Instagram voor de nacht te sluiten.

Deze boodschap is in feite het digitale equivalent van een ouder die op de slaapkamerdeur klopt en zegt dat het tijd is om de telefoon uit te zetten voor de nacht. Iedere ouder van tieners heeft dit op een bepaald moment moeten doen. Mobiele verslaving is een reëel probleem. Hoe hard je ook probeert, op een gegeven moment zal je kind zijn of haar telefoon stiekem meenemen naar de kamer.

Hoewel sommige tieners de herinneringen wellicht zullen negeren en doorgaan, is dit toch een stap in de goede richting. Het is geen vervanging voor de ‘Ik neem dat ding van je af als je jezelf niet kunt beheersen’, maar het vormt wel een onderdeel van Instagram’s bredere inspanningen voor de veiligheid en regulering van tieners.

Bron: Meta

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *