Wat is SH'Bam? (+ ervaring)
Lifestyle

Wat is SH’Bam? (+ ervaring)

Wat is SH’Bam van Les Mills? Voor ik ’t op het programma van de sportschool zag staan, had ik er nog niet eens van gehoord: de groepsles SH’Bam. Het klinkt als een motivatie-term. Of iets dat Ricky Martin zou kunnen zingen (she moves, she moves). Dat laatste komt nog ’t meest in de buurt: SH’Bam is namelijk een dans work-out van zo’n 45 minuten, waarbij je heerlijk los kan gaan. Voor jong en oud: want je hoeft helemaal niet te kunnen dansen om lekker mee te doen. 

SH’Bam is van Les Mills, dus jouw sportschool heeft wel een Les Mills licentie en gecertificeerde Les Mills instructeurs nodig om ’t aan te kunnen bieden.

SH’Bam of Zumba?

Anders dan bij Zumba, waarbij je vaak voornamelijk latin/hip-hop/reggeaton/bachata danst, beweeg je bij SH’Bam ook op de nieuwste hitjes en populaire klassiekers. SH’Bam is – vind ik – wat makkelijker qua danspasjes. Je hoeft er geen latin vibes voor te hebben en iedere dansmove is goed. Zolang je er zelf maar een feestje van maakt! De muziek is een stuk diverser, maar even zo sexy. Ik heb een Spotify Playlist gemaakt met de SH’Bam muziek die in 2018 werd aangeboden, check ‘m onderaan dit blog.

Afvallen met SH’Bam

Ik ben zelf inmiddels 35kg kwijt, en dat heb ik gedaan door op mijn eten te letten én ook door één a twee keer in de week naar Les Mills SH’Bam te gaan. Omdat je gewoon leuk aan ’t dansen bent, heb je niet door dat je flink calorieën aan het verbranden bent. Geloof mij, dat gaat hard! Je kunt dus goed gewicht verliezen door aan SH’Bam te doen. En die choreografie die je leert, die pas je in ’t weekend weer toe in de club ;-).

SH’Bam muziek

In deze Spotify Playlist heb ik alle SH’Bam liedjes uit 2018 verzameld. Veel luister- en dansplezier!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *